Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) ће поново предложити измену Кривичног закона, по узору на Чешку и још неке европске земље, о увођењу осим затворске и казне хемијске кастрације за силоватеље – педофиле који понове кривично дело.

– Неопходно је осим затворске, увођење хемијске кастрација за све који понове кривично дело силовања, јер је тренутна казнена политика Србије сувише блага према насилницима и силоватељима. Жене, деца, малолетници, труднице, представљају најосетљивије категорије становништва и никакаве толеранције не сме бити за монструме који их на било који начин угрожавају и понављају злочине. Жртве заслужују правду, а пре свега наше друштво заслужује сигурност и превентивну заштиту од потенцијалних насилника који ће убудуће знати каква их казна чека за њихово злодело – истакао је председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је овакве измене закона предлагао у прошлом сазиву скупштине, али су га одбили и представници власти и опозиције. Због тога нас не чуди што се ова гнусна кривична дела понављају, а малолетнице су све чешће жртве.