Председништво ПОКС на својој седници одржаној 23. децембра 2021. године у седишту странке у Београду донело је једногласно следеће одлуке:

1.       Констатује се престанак мандата председнику, заменику председника, свим потпредседницима ПОКС, закључно са 15. октобром 2021. године након истека мандата од четири године, у складу са чланом 31. Статута странке, став 1.

2.       Расписује се Изборна скупштина ПОКС за 15. јануар 2022. године, на основу Статута странке, члан 41, став 3. која ће се одржати у Београду, на којој ће бити изабрано ново руководство странке, председник, заменик председника, потпредседници и чланови Председништва.

3.       Распушта се Градски одбор ПОКС Београд због неактивности, а за повереника се именује Војислав Михаиловић, који ће бити и кандидат за градоначелника испред Српске коалиције НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 28 удружења грађана.

4.       Покрет обнове Краљевине Србије наставља своју сарадњу са ДСС и 28 покрета, странака, удружења и група грађана у оквиру Српске коалиције НАДА са циљем борбе за наше дефинисане, заједничке програмске циљеве и даје пуну подршку кандидату за председника Србије испред коалиције, др Милошу Јовановићу.