Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС тражи од надлежних државних органа да испитају могуће злоупотребе функционера у процесема легализације и озакоњавања дивље изграђених објеката и уведу урбанистички ред у Србији, почев од Београда.

„Према неким истраживањима у Београду је без јасног законског основа озакоњено 450.000 квадарата, што ствара сумњу да је било великих злоупотреба и изигравања закона, управо од оних, који би закон требали да штите. Неопходно је да се испитају сви случајеви могућег кршења прописа и да сви одговорни буду кажњени ако се докаже да су криви, јер закон мора бити исти за све“- изјавио је народни посланик, потпредседник Новог ДСС, Предраг Марсенић.

„Изнети подаци да и бивши градоначелник Београда Синиша Мали и актуелни градоначелник Александар Шапић живе у објектима чији су делови нелегално изграђени, а накнадно сумњиво озакоњени, иду у прилог тези да је власт изнад закона, због чега је и важно све случајеве детаљно испитати. Партитократија је рак-рана наше земље и неопходно је размонтирати тај успостављени паразитски систем у друштву“- изјавио је потпредседник Скупштине Србије, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.