Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од Владе Србије и Министарства спољних послова да упути протесну ноту Комитету Европског парламента где ће се гласати о визној либерализацији за тзв. Косово, и затражи од европских институција да поштују територијални интегритет Србије.

„Тзв. Косово није држава, не припада УН, нити је признају све чланице Европске уније, тако да је недопустиво да оно добије визну либерализацију и сврста се у ред са другим државама. Уколико реакција наших институција не буде адекватна, испашће да смо сагласни са тим непријатељским чином који угрожава наш територијални интегритет“ – изјавио је потпредседник Народне скупштине, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Европска унија је овим још једном показала своју лицемерност, кад уместо казне, додељује награде сецесионистима, где се пуца на децу јер су носила бадњак у рукама. Наша држава је дужна да тражи стриктно поштовање Резолуције 12 44 УН, у којој је јасно истакнуто да су Косово и Метохија саставни део Србије“ – додао је Михаиловић.