Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од Владе Србије, која тврди да нема алтернативе предлогу ЕУ за Косово, да хитно потпише међудржавну Декларацију о Косову са пет земаља ЕУ које не признају независност тзв. „Републике Косово“.

„У најкраћем року је потребно преузети дипломатску офанзиву и потписати Декларацију са Краљевином Шпанијом, Грчком, Румунијом, Словачком и Кипром којом се одбацује свако кршење међународног права и дефакто и дејуре признање тзв. „Републике Косово“. Влада Србије мора јавно упутити позив на потписивање овакве Декларације чланицама ЕУ и НАТО које деле став да је Косово и Метохија део Србије. Није истина да не постоји алтернатива срамном споразуму, него се ради о спремности на капитулацију овог режима када су нашу витални национални интереси у питању, зарад опстанка на власти“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

“ Упоредо са Декларацијом о Косову коју бисмо потписали са пет земаља ЕУ, од пресудне важности је чим пре потписати исту Декларацију о Косову и са Кином, Индијом, Русијом и другим великим светским силама које не признају независност тзв.“ Републике Косово“. Лаж је да је Србија сама у борби да заштити свој територијални интегритет и међународно право. Истина је да не користи све своје ресурсе у одбрани својих права“- додао је Михаиловић.