Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да је несхватљив позив председнику САД да посети Србију који је Ивица Дачић јуче у Њујорку пренео америчкој амбасадорки у УН, нарочито у овом политичком моменту.

„Уместо да се свим срцем заложи за поштовање Резолуције 1244 и позове УН да буду једини посредник у дијалогу са косовским Албанцима, министар спољних послова је упутио позив америчком државном секретару Блинкену и председнику Бајдену да посете Србију. Амерички државни секретар је главни заговорник наставка сукоба у Украјини и врло је штетно позибсти га, нарочито док Сергеј Лавров у име Русије председава Саветом безбедности овог месеца. Уместо да руско председавање искористи наша држава да ојача српску позицију, ова власт нас све чвршће закопава у смртоносни загрљај НАТО“ – изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић.

„Саветом безбедности овог месеца председава Русија која се противи сецесионистима из Приштине и уместо да државно руководство искористи ту прилику, министар спољних послова Ивица Дачић је одлучио да гурне прст у око нашем савезнику позивом секретару Блинкену и председнику Бајдену да посете Србију. Када ту додамо и војне вежбе са НАТО које је власт заказала баш за Видовдан, постоји реална опасност да Москва више нема стрпљења за Београд и да промене политику према нама“- додао је Михаиловић.