Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) изјављује саучешће породицама трагично страдале деце у пуцњави у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду и захтева да држава хитно превентивно делује, како се ништа слично у будућности не би поновило.

„Захтевамо од РЕМ да после три године нашег апела усвоји захтев ПОКС да се забрани пре поноћи приказивање на свим телевизијама ријалити шоа и програма који садржи насиље. Ова трагедија захтева да се сви запитамо куда иде наше друштво и докле ћемо толерисати агресију која се несметано приказује деци која је усвајају као свој модел понашања“ – изјавио је портпарол ПОКС, Божидар Катић, на ванредној конгфренецији за новинаре.

„Овим случајем треба да се бави цела држава, од министарства просвете, МУП, али и целокупно наше друштво које ову трагедију треба да прихвати као опомену да се хитно мора мењати систем вредности у којима одрастају наша деца, којима су идоли звезде ријалити програма, а не научници, спортисти и породичне, традиционалне вредности“ – додао је Катић.