Покрет обнове Краљевине Србије констатује да је у току нова пљачка грађана Србије. Док је Србија почетком маја туговала, била у шоку и неверици, Влада Србије усвојила је Предлог закона о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи и њиме предвидела укидање накнаде за конверзију права коришћења у право својине на грађевинском земљишту за привредна друштва и друга правна лица која су приватизована на осноу закона  којима се уређује приватизација, стечајни и извршни поступак.

“Ово би представљало поклон Србије, земље у којој заслугом ове власти живе несрећни, неслободни и сиромашни људи, вредан десетине милијарди евра, лицима која представљају  оличење наслеђених монопола из комунизма пљачкашке приватизације, уништавања ове земље и константно изношење капитала из Србије.” изјавио је данас портпарол ПОКС-а Божидар Катић.

Посланици Покрета обнове Краљевине Србије гласаће против измена Закона о планирању и изградњи.

“Суштина је у томе да су у приватизацији, стечају или кроз извршни поступак нови власници купили привредна друштва или друге правне субјекте са њиховим обавезама и имовином. Земљиште које је у власништву Србије, аутономних покрајина или јединица локалне самоуправе није било предмет те куповине, нити је урачунато у цену по којој су  нови власници дошли до ових правних субјеката. Не постоји ни један правни, економски ни политички разлог да Србија ово земљиште потпуно бесплатно поклони било коме. Поред тога усвајање и примена овог Закона направило би нову „рупу“ у буџету, јер је део прихода од конверзије намењен за исплату надокнада из Закона о реституцији. То ћемо, још једном морати да платимо сви ми, грађани Србије. Овај Закон је противуставан и биће оборен на Уставном суду, баш као и претходни покушај да се цена промене коришћења јавне својине у власништво смањи.” навео је Божидар Катић.

ПОКС закључује да актуелна власт није за ово добила поверење грађана и наводи да ће на Уставном суду оборити овај незабележен покушај пљачке Србије.