Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС сматра да једанаесту годишњицу садашње власти Србија дочекује као никад гору за Србе на Косову и Метохији, са инфлацијом међу највишима у Европи и падом животног стандарда грађана.

 

„Изневерена обећања су синоним за власт СНС и СПС која је формирана пре 11 година. Грађани су им дали поверење због обећања да ће поништити споразуме Борка Стефановића и претходне власти, а уместо тога потписали су Бриселски споразум којим је укинута српска полиција и судови на Косову и Метохији и прихваћене тзв. административне линије између Србије и њене јужне покрајине са функцијом граничних прелаза. Све наредне године ова власт је чинила бројне уступке албанским сепаратистина, од Газивода, укидања српских регистарских табли на возилима, до скидања српске заставе са институција на северу Косова и стављања тзв. Косова. И на крају, као завршни чин њихове пропале политике је прихватање срамног француско – немачког споразума који де факто значи признање лажне државе Косово, а његова примена потпуни губитак суверенитета над делом наше територије“ – изјавио је потпредседник Новог ДСС-а, Предраг Марсенић.

 

„Након 11 година власти СНС, грађани живе теже него икада у новијој историји, а држава је задужена за рекордних нових 25 милијарди евра које већ сада не можемо да враћамо. Пољопривреда је потпуно стављена на маргину и разорена, а уместо сељацима и домаћим привредницима, странцима се даје 50 хиљада евра по раднику нашег новца из буџета да би се створио привид успешне економије. ЕПС је од извозника струје постао увозник и претварањем у акционарско друштво полако се спрема за приватизацију, што ће бити завршни чин у владавини СНС“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.