Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да ће Србија имати све већи изазов са инфлацијом докле год не промени у потпуности своју економску политику, нарочито однос према пољопривреди.

„Највећи удео у инфлацији носи висока цена производње хране и маржа препродаваца пољопривредних производа. Пољопривреда и развој сточарства морају бити приоритети нове економске политике Србије, јер су једина реална развојна шанса наше економије. Уместо милијарди евра за национални стадион и друге пројекте за које није време, држава мора издвојити неопходна средства за субвенције пољопривредницима“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Држава мора помоћи пољопривредницима у набавци механизације у производњи хране по савременим технологијама и да се умеша у стварању конзорцијума за пласман произведених добара за домаће и страно тржиште. Учинити села атрактивним местима за живот са развијеном свом инфраструктуром је од кључног значаја за опстанак не само села, него и наше државе и економије“ – додао је Михаиловић.