Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је избацивање политичких представника Срба из састава будуће Владе Црне Горе представља наставак антисрпске политике Мила Ђукановића.

„Уколико за српске партије нема места чак ни у споредним министарствима у Влади Црни Горе само због тог што су Срби, то је јасна порука и за државу Србију која мора преиспитати своју политику према свом суседу“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Бесмислено је говорити о томе да су у Црној Гори Срби национална мањина, је би то онда био и Његош и свети Петар цетињски, али их тако третира власт. Свуда у Европи припадници мањина су део власти. Таква пракса је одувек у Србији, али и другим земљама, чак и у Хрватској где Срба готово да више и нема, али не и у Црној Гори где их има више од трећине. Срби су дали пресудан допринос у борби против диктатуре Мила Ђукановића и ослобађању Црне Горе из његових канџи, а за узврат су добили избацивање из нове Владе Црне Горе. Србија мора и треба да воли Црну Гору Његоша и митрополита Амфилохија, а према Брозовим, Ђукановићевим и изданцима Секуле Дрљевића да заузме оштру дистанцу и промени политику“ – додао је Михаиловић.