Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да одлука Владе Србије да послове вредне стотине милиона евра за градњу објеката потребних за ЕКСПО 2027 и Национални стадион, додељује директном погодбом, изузимајући их од Закона о јавним набавкама, директно подстиче корупцију.

„Без икаквог оправдања се понавља рецепт виђен код Београда на води и Моравског коридора којим се заобилазе тендери, чиме се омогућава извођачима енормна зарада јер су погођене цене вишеструко више од реалних које су на тржишту прихваћене“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Влада Србије ће основати нова државна предузећа која ће без тендера и директном погодбом стотине милиона евра усмерити у џепове извођача радова са којима буде постигнут усмени договор. Тиме се директно подстиче корупција на највишем нивоу и организовани политички криминал у режији власти, вредан милијарде динара. Сада су јасни мотиви ове власти да поред приоритета у пољопривреди за шта нема новца, гради Национални стадион и организује ЕКСПО 2027 који је претходним организаторима донео само огромне губитке“ – додао је Михаиловић.