Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС најоштрије осуђује јучерашње инциденте на Вождовцу у Београду када је група од 50-ак активиста СНС спречила чланове ПОКС да разговарају са грађанима и деле промотивни материјал.

„Овакав вид репресије већ постаје  пракса владајућег режима. И сам сам доживео у Зрењанину, Кикинди и Руми исто што се десило јуче на Вождовцу нашим коалиционим партнерима. Овакво понашање показује Вучићеву слабост и силеџијски карактер ове власти. Ми ћемо нашу борбу за нормалну и пристојну Србију наставити и под овим недостојним правилима игре како би дошло до неопходних, коренитих промена у земљи. И у тој борби ћемо победити јер Србија заслужује много боље од ове корумпиране и штеточинске власти“  – изјавио је Милош Јовановић, председник Новог ДСС и један од лидера Коалиције НАДА.

„Као да није довољно што на медијима није дозвољен приступ представницима Коалиције НАДА, сада је и на улицама почело застрашивање и онемогућање политичког рада. Такво противзаконито понашање нас неће заплашити, јер су монархисти издржали много веће прогоне у задњих 80 година. Уколико се СНС јавно не огради од оваквих поступака својих чланова и онемогући их у будућности, сматраћемо да иза тога стоји њихов врх странке и то ће бити јасан доказ да се Србија вратила у време када је опасно имати различит политички став од власти“ – изјавио је председник ПОКС  и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.