Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује изјаву амбасадора САД, Кристофера Хила датој у Београду, да Срби треба да преболе Косово и прихвате њену независност.

„Оваква изјава је скандалозна и захтева одлучну реакцију државе. Срби немају шта да преболе, јер су Косово и Метохија део Србије, што гарантује међународно право и две трећине човечанства, укључујући ту и две сталне чланице Савета безбедности УН, па чак и пет чланица ЕУ. Млака реакција власти на изјаву амбасадора САД и напади на опозицију уместо на њега, говоре да је СНС Србију претворио у слепог послушника запада и одузео јој независност и сувереност“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Кристофер Хил је седео поред Ричарда Холбрука са терористима ОВК још у јуну 1998. године и као неформални шеф ЦИА за Балкан и амбасадор у Македонији је активно радио на стварању Велике Албаније која је геополитички циљ САД. Тај циљ је директно супротан српском националном интересу и регионалној стабилности и власт је морала јасно и јавно да грађане упозна са тим, уз оштру осуду ове изјаве“ – додао је Михаиловић.