Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива државне званичнике да обуставе разговор са Приштином под посредништвом ЕУ, док не буду одржани избори који ће дати пуни легитимитет представницима Србије.

„Француско-немачки план и Охридски споразум не могу бити оквир у ком се води дијалог са Приштином, јер су у супротности са Уставом Србије и Резолуцијом 1244 СБ УН. После најава да се у новембру очекује признавање тзв.косовских пасоша и да САД подржавају стварање Војске Косова, то је сада још јасније. Дијалог о примени француско-немачког плана води правно обавезујућем споразуму о признању лажне државе ‘Косово’ који је већ постављен као услов за чланство у ЕУ. Такав услов је неприхватљив и тај план мора бити одбачен у целости у новом сазиву Скупштине Србије“ – изјавио председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Позивамо државне званичнике да прекину разговоре са Приштином до окончања изборног процеса у Србији, јер све што је договорено лако може бити поништено новом скупштинком већином. Такође, договорено не може бити верификовано у овом сазиву скупштине, нити спроведено у дело у техничком мандату Владе Србије..То је прављење рачуна без крчмара“ – додао је Михаиловић.