Српска коалиција НАДА коју чине Нови ДСС и ПОКС оцењује да је председник Србије изјавом након састанка са Урсулом фон Лајон да ће Србија спровести у дело све тачке француско – немачког плана потврдио своју спремност да де факто призна независност тзв. „Републике Косово“.

„Пуна примена француско – немачког плана је од јуче и званично део предизборног програма СНС. Да је то де факто признање тзв.Косова сматра и председница Европске комисије Урсула фон Лајон и цела међународна јавност. Грађани Србије то морају да знају, као и да је најава противљења Србије чланству лажне државе Косово у УН само маска и шарена лажа за домаћу јавност, јер о томе ми не одлучујемо, него већина у овој међународној организацији, а ми смо само један глас у њој. Француско-немачки план се мора одбацити одмах и у целости и инстистирати на много јачем документу, а то је Устав Србије и резолуција 1244 СБ УН“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера Коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Пут који СНС нуди грађанима Србије само почиње де факто признањем тзв.Косова. Следећи захтеви који ће бити испостављени врло брзо ће бити сагласност Србије на гашење Републике Српске, аутономија Прешевске долине и Рашке области и потпуно гашење српске државности кроз усвајање бриселских закона. Народ мора да зна да гласом за СНС на изборима даје сагласност за све то“ – додао је Михаиловић.