Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је најављено укидање динара и платног промета између Србије и тзв. Косова последица погрешне политике Владе Србије која годинама чини само уступке према западу и албанским сецесионистима и нема црвене линије.

„Од фебруара, у складу са француско – немачким планом почиње раскидање и последњих преосталих веза Срба са Косова и Метохије са остатком Србије. Одлука тзв. Централне банке Косова да забрани плаћање српским динаром донета је крајем децембра са применом од 1. фебруара, а Влада Србије је то знала и сакрила од наше јавности којој је у том моменту представила признавање међународних РКС таблица као једини уступак албанским сецесионистима. Врло погрешна је била одлука о прихватању таблица сама по себи, а нарочито када се знало да тек следи одлука о укидању платног промета са Србијом“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Блокада уласка српске робе је и даље на снази на Косову и Метохији и не треба очекивати од ЕУ да учини било шта када у фебруару буде угрожена исплата пензија и плата запосленима у школству и здравству на Косову и Метохији, баш као што ништа није учинила да укине блокаду српске робе, што је антицивилизацијски чин албанске стране и противи се самој суштини постојања ЕУ. Све ово је последица погрешне политике власти, попуштања према западу и албанским сецесионистима, који политику уступака доживљавају као слабост Србије коју онда треба комадати. Јасно је да за ову власт не постоје црвене линије у понижавању Србије и противуставном и противзаконитом деловању ни на унутрашњем, ни на спољнополитичком плану“ – додао је Михаиловић.