Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да изјава шефа Канцеларије ЕУ на Косову Томаса Сунјога да је једино забринут због кратких рокова за укидање српског динара на Косову и Метохији доказује да је реч о унапред договореном потезу између ЕУ, власти у Србији и Аљбина Куртија.

„Европска Унија не само да неће реаговати на укидање српског динара на Косову, већ подржава тај процес. Једини изражава резерву што су рокови врло кратки. У мање од месец дана од покрадених избора власт је признала међународне РКС табле, најавила почетак радова Рио Тинта на ископавању литијума и врло млако је реаговала на укидање динара и платног промета на КиМ. Млаке реакције САД и ЕУ на доказану изборну крађу потврђују да су дали зелено светло власти за њу, властима у Србији и да је то део нагодбе“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Каквом се добру може Србија надати од ЕУ која најбоље зна да евро није званично средство плаћања на Косову, а одобрава укидање званично међународно признатог динара? Ово је доказ да су такозване европске интеграције само друго име за капитулацију и претварање Србије у колонијалну диктатуру чији је стечајни управник Александар Вучић по налогу запада“ – истиче Михаиловић.