Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да изјава министра унутрашњих послова привремених институција у Приштини Џељаља Свећље да ће од трагова српске државности на Косову и Метохији остати само амбасада Србије изражава прави циљ примене француско-немачког плана.

„Српске заставе су склоњене са свих општинских институција на Косову и Метохији, од прекључе је осванула табла ‘Република Косово’ на општини Лепосавић са српском већином, а за који дан ће бити укинут и српски динар. Српска роба и даље не може у јужну покрајину, склоњени су чак и билборди са ликом Новака Ђоковића, а у наредним недељама ће власт пронаћи изговор да након међународних РКС таблица призна и пасош тзв. „Републике Косово“ чиме ће процес де факто признавања независности лажне државе бити завршен“ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

„Власт која је спремна да тргује са нашом територијом на Косову и Метохији није добила чак ни отварање нових поглавља у приступним преговорима са ЕУ, а камоли пуноправно чланство. Брисел у исто време захтева од Србије да Свећљу прими у званичну дипломатску посету Прешевској долини којом се несметано вијоре албанске заставе без икаквих последица. Тиме ће процес понижавања Србије бити настављен и неће бити заустављен докле год имамо овакву власт и њену политику додворавања западу“ – истиче Михаиловић.