Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи да Уставни суд поништи Закон о родној равноправности, јер није у складу са Уставом Србије који врло јасно дефинише појам мушкарца и жене и њихове брачне заједнице.

„Против одредби овог Закона које уводе обавезну употребу тзв. ‘родно осетљивог језика’ у медије и школе су СПЦ, САНУ и Матица Српска. Идеолошко насиље над српским језиком за чију примену ће бити задужене хиљаде повереника са овлашћењима да материјално и кривично кажњавају прекршиоце је неприхватљив вид диктатуре усмерен у овом случају на породицу као саму основу нашег друштва“ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

„Овај Закон је заснован на ненаучној ‘џендер идеологији’ која брише традиционално поимање мушког и женског и почетак је рушења самих темеља нашег система вредности. Уколико буде примењиван упркос противљењу најзначајнијих институција које имамо и већине јавности, пратиће га нови закони по већ виђеном сценарију у западним државама, па ћемо имати родитеља 1 и родитеља 2 уместо мајке и оца. Циљ тих процеса су преваспитавање наше деце којима ће се кроз школовање и медије усадити лажна представа о полности са коначним циљем разарања сваке заједнице“ – истиче Михаиловић.