Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) констатује да у протеклих 12 година ова власт никада ништа није предузела као контрамеру за понижења којим је изложена Србија, осим што је једном подигла МИГ 29 да јури дрона. Србија није ништа учинила да спречи процес формирања и наоружавања тзв. „Војске Косова“.

„Сутра ће српски динар бити укинут на Косову и Метохији, а Турска и САД наоружавају и обучавају тзв. „Војску Косова“ која гради базе на северу. Није тачна изјава формалног председника СНС и министра одбране Милоша Вучевића да Србија није могла ништа да учини да то спречи. Могли су за почетак као контрамеру да повуку неке од бројних уступака које чине косовским Албанцима, признање регистарских таблица РСК, личних карти, да укину одлуке да се српско правосуђе повлачи са КиМ или слично. Могли су да покажу макар вољу да се супротставе, а не само да изражавају забринутост од које Срби немају ништа“ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

„Забринутост коју Вучевић изражава је лажна, јер да је СНС било брига за Србе са Косова и Метохије никад не би укинули српску полицију и судове, предали електроенергетски систем Албанцима и све време учествовали у тзв. „дијалогу“ чиме су дали прећутну сагласност да Куртијеви специјалци шпартају, а тзв. „Војска Косова“ гради своје базе на северу покрајине“ – истиче Михаиловић.