Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) осврћући се на изјаву председнице Владе Србије, Ане Брнабић да ће бити поновљених избора у Београду, чврсто стоји на становишту да без чишћења бирачког списка од гласача са лажним пребивалиштима, без спречавања куповине гласова и равноправне заступљености свих странака у медијима, опозиција и грађани не сме да дозволе да буде избора како у Београду, тако и у Новом Саду, Нишу и осталим градовима.

„Изборима се не може назвати процес у којем десетине хиљада гласача са лажним пребивалиштима које су добили у супротности са законом, бивају организовано довођени на гласање у место где не живе, нити имају било каквих додирних тачака, али зато одлучују о судбини грађана који ту живе. Ово је и противзаконито и неморално. Такво назови гласање опозиција мора да спречи свим средствима, јер је то политичко насиље које спроводи СНС у којем потпуно обесмошљава саму суштину избора и врши атак на оно мало демократије што је остало у нашој земљи под њиховом влашћу“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Осим чишћења бирачког списка, мора се онемогућити куповина гласова и обезбедити равноправан медијски третман свих учесника изборног процеса. Или ћемо имати нормалне и колико толико фер избире или их нећемо уопште имати. Надам се да ће цела опозиција показати зрелост и бити јединствена у овом ставу“ – додао је Михаиловић.