Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) који је члан коалиције НАДА заједно са Новим ДСС неће ићи на консултације код председника Србије око формирања нове Владе.

„Александар Вучић нас све замајава и прави фарсу од консултација као што од свега у држави прави фарсу. Држи консултације, а сви врло добро знамо да већ зна и ко ће бити премијер, као и цео састав Владе. Проформе зове изборне листе на разговоре јер тако пише у уставу и закону, али у истим правним актима пише и да је Косово и Метохија саставни део Србије, па то игнорише и примењује противуставни француско-немачки споразум“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

„Не видимо ефекта разговора са човеком који крши устав на сваком кораку, од примене противуставног немачко-француског споразума, па до кршења овлашћења које председник Србије има. Он урушава све институције. Вучић у исто време позива на разговор, док отима одборнике других странака, прекраја изборну вољу грађана, хапси студенте који протестују, гуши медије за опозицију и чини све да Србију претвори у класичну диктатуру. Његове намере нису искрене, то је показао небројано пута и зато нећемо да му будемо кроз ове разговоре декор који служи за прикривање његове диктатуре“ – додао је Михајловић.