Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива студенте који су блокирали Филозофски факултет у Новом Саду, да чим истерају са посла свог професора познатог по антисрпским ставовима Динка Грухоњића, који подржава велиздајнички и противуставни француско – немачки и охридски споразум, одмах крену у блокаду зграде Председништва у Београду у којој борави председник Србије.

„Студенти су показали висок степен патриотизма када су осудили скандалозне јавне наступе свог професора, али би далеко већи ефекат по одбрану српског националног интереса имало када би блокирали зграду Председништва у којој борави председник Србије који је прихватањем француско – немачког споразума и охридског плана његове примене, практично предао Косово и Метохију у руке Албанцима. Политика председника Србије у том сегменту је идентична са политиком коју заступа Динко Грухоњић, а то су евроинтеграције зарад одрицања дела наше територије“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик Војислав Михаиловић.

„Речи Динка Грухоњића колико год се неслагали са њима и снажно их осуђивали не остављају ни приближно тако катастрофалне последице по српски народ и државу, колико остављају дела, тачније недела председника Србије који је угасио последње трагове српске државности на Косову и Метохији, а сада се спрема то исто да учини и у Републици Српској. Њему треба Динко и слични да би велеиздају коју чини замаскирао и представио се пред Србима као патриота“ – додао је Михаиловић.