Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) упутио је захтев Министарству за државну управу и локалну самоуправу да добије на увид бирачки списак у Новом Саду у присуству њигових службених лица, али је јуче добио одговор да се у вези тога обрати градској управи Новог Сада.

Ништа не би било чудно у том одговору да пре две недеље нисмо добили од градске управе Новог Сада, на исто питање одговор да се обратимо министарству, јер „управа ради само поверене послове од министарства у вези одржавања бирачког списка у овом граду“.

„Из овога се јасно види да они чувају бирачке спискове као змија ноге и да су речи председника Србије празна прича и демагогија без икаквог основа, јер сумњамо да министарство и градска управа смеју да му се супротставе. Његове изјаве да опозиција у сваком моменту може имати увид у бирачки списак је чиста измишљотина и манипулација да грађани стекну утисак да ништа не крије. Ми знамо зашто не да увид у бирачки списак, јер када би се то дозволило, разоткриле би се размере изборне крађе“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

„Опозицији се не дозвољава приступ бирачком списку јер је он препун фиктивних гласача са лажним и противзаконитим пребивалиштима. Уколико се након договора власти и опозиције, бирачки списак не очисти од таквих људи, избори неће бити ни фер, ни демократски и бесмислено је њихово одржавање“ – додао је Михаиловић.