Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржава иницијативу председника Србије да се врати смртна казна за дело убиства деце, али тражи да се та казна прошири и за кривично дело велеиздаје државе.

„Подржавамо предлог да се смртна казна уведе за хладнокрвне убице деце, али у истом пакету измене кривичног законика треба увести и идентичну казну за чин велеиздаје своје земље. Убеђени смо да враћањем такве казне ни једном политичару не би пало на памет да тргује са српским националним интересима, за које су животе дали стотине хиљада Срба“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

„Оваква казна за дело велеиздаје своје државе је примерена, јер се чином издаје штета чини целом народу и то не само овој генерацији, него и будућим. Увођењем смртне казне политичари би радили одговорније и не би своје личне интересе стављали испред државних. Убеђен сам да би у таквој ситуацији француско-немачки план и охридски споразум били одбачени одмах и у целости“ – додао је Михаиловић.