Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) не види ниједан разлог за радовање споразумима са Француском потписаним током посете председника Србије овој земљи, јер су то само кредитни аранжмани о новом и непотребном задуживању већ презадужене државе.

„Дипломатска мисија председника у Француској је доживела фијаско јер је оданде врло јасно поручено да ће лажна држава Република Косово ући у Савет Европе и да је један од приоритета расветљавање случаја Бањска и хапшење Срба. Састанак у Паризу је одржан највише из разлога да председник Србије покуша да нађе новог политичког ментора, јер га је у Немачкој изгубио. Новцем грађана жели да купи приврженост Макрина и због тога је Французима понуди врло исплативе за њих пословне аранжмане и пројекте, попут изградње метроа и нуклеарне електране које су иначе и законом забрањене у Србији“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

„Кредити за француске авионе вредни десет милијарди евра и поред тренутног спољног дуга који је енорман, је јасна порука нашим савезницима Русима да се Србија окреће НАТО јер набавља технику из њихове војне индустрије. То ни мало није мудро у време када се од Русије очекује да блокира поновне покушаје да се Срби кроз одлуке УН прикажу као геноцидни народ“ – додао је Михаиловић.