Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра неразумним и погрешним став власти да одбије позив за присуством Србије на састанку БРИКС у својству посматрача.

„У економском савезу БРИКС су растуће економије света које су пријатељски расположене према Србији, односно нашим националним интересима. Јачање савеза са њима до пуноправног чланства био би разуман циљ сваке патриотске власти, а не евроинтеграције које ће се завршити условом за признање лажне државе Републике Косово“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

„Уместо тога, на позив БРИКС да Србија у својству посматрача присуствује следећој седници овог савеза, са највишег места у земљи стигао је одговор да чланство у БРИКС није циљ ове власти, већ су то европске интеграције. Уместо заштите српске економије и целовитости земље, власт одабира пут за који се зна да осим и де јуре признања тзв. Косова, следи и одузимање надлежности Републици Српској и претварање Србије у правну и духовну колонију и депонију ЕУ. Оваквом изјавом председник Србије је скинуо и последњу маску лажног патриотизма коју су носили он, СНС и њихови политички сателити“ – додао је Михаиловић.