Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да су најављена Резолуција УН о Сребреници и пријем тзв. „Косова“ у Савет Европе најтежи порази Србије, захваљујући погрешној политици власти која се води већ 12 година.

„Потпуно је јасно да је власт својом политиком ‘љубљења скута’ западу већ дванаест година довела Србију и Републику Српску у врло тежак положај да немају ни једног озбиљног савезника, ни заштитника на европском, ни на светском нивоу који би такве иницијативе као што су Резолуција о Сребреници сасекли у корену. Уместо да се негује савезништво са земљама које не признају независност лажне државе Косово, власт се определила да нам ослонац буду земље које признају сецесију наше јужне покрајине“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик Војислав Михаиловић.

„Власт је за стратешког партнера одабрала Француску и чини јој енормне економске уступке, земљи која је главни агитатор Резолуције УН која Србе проглашава геноцидним народом и коаутор је плана којим се Србији отима Косово и Метохија. Тиме је ова земља на делу показала како разуме уговор о стратешком партнерству са Србијом којим се ова власт толико хвалила ових дана. Потписивати у оваквој ситуацији са том земљом уговоре вредне милијарде евра о куповини авиона и градњи нуклеарних електрана и метроа је најбоља слика промашености спољне и сваке друге политике од стране власти СНС“ – додао је Михаиловић.

ПОКС оцењује поступак Немачке, да буде формално предлагач резолуције УН о Сребреници, не само лицемерним чином, него подлим и нечовечним, јер је управо ова земља крива за геноцид не само према Србима који се десио у Првом и Другом светском рату, него и за десетине милиона људских жртава широм света у ова два рата који је изазвала и за које је одговорна управо Немачка.