Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) који је део коалиције НАДА није данас учествовао на разговорима власти и опозиције, јер није видео елементарну вољу од стране државних званичника да се нормализују изборни услови, већ уместо тога куповину времена да се ништа суштински не би променило.

„Разговори су пропали јер власт не жели да примени препоруке ОДИХР пре избора, него тек после избира. Свима је јасно да неправилности има толико да их је немогуће исправити до 2.јуна, већ да је реалан рок на јесен. Логичан је одговор опозиције да неће да учествује у још једној изборној превари која се спрема од стране власти, да опет гласају бирачи који живе у трафостаница и по триста њих у једном стану. Власт жели да опозиција учествује на трци од сто метара, а да они почну од педесетог метра. У томе нећемо учествовати докле год не будемо имали једнак старт“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

‘Чињеница да је прве разговоре око испуњавања препоруке ОДИХР власт започела тек два дана пре расписивања избора довољно је говорила о њиховој искрености да се изборни услови нормализују и сада су нас довели у ситуацију да је време за побољшање једноставно потрошено. Једино решење које је прихватљиво за све је да се избори одложе за јесен, а да до тада заједно радимо на фер и демократским изборним условима“ – додао је Михаиловић.