Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива све опозоционе странке да се воде интересима народа и државе и донесу храбру одлуку о неизласку на намештене и унапред покрадене изборе, односно да игноришу препоруке америчког амбасадора да се избори у Београду никако не смеју бојкотовати.

„Позивам све странке опозиције, деснице и левице, да сутра донесу јединствену одлуку отпору још једној изборној крађи која се спрема у Београду од стране власти, потпомогнуту нашим непријатељима који раде свим силама на потпуном одвајању Косова и Метохије из наше земље, на гашењу Републике Српске, претварању Србије у економску колонију и исталирању Рио Тинта и сличних компанија који треба да експлоатишу наше ресурсе и опустоше најлепше делове наше државе. Нека се запитају поједине странке грађанске опозиције зашто амерички амбасадор позива да се изађе на изборе за месец дана, а још увек ни један захтев опозиције није спроведен у дело, нити може за тако кратко време. Чишћење бирачког списка од више десетина хиљада гласача СНС са лажним пребивалиштима није могућ ни технички, ни правно ни физички до 2.јуна“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

„У трговини српским интересима председника државе и америчког амбасадора, а у замену за опстанак на власти Александра Вучића, Кристофер Хил је увек стајао на његову страну, а за узврат добијао регистарске таблице за лажну државу Републику Косово, признавање њихових личних карата и друге бројне уступке у задњих 12 година. Тако ће бити и овај пут и зато прозападној опозицији мора бити јасно, чим Хил позива на излазак на изборе, да је договор о гашењу Републике Српске , примању тзв. Косова у Савет Европе, договор о Рио Тинту већ склопљен. Цела опозиција у интересу грађана и наше државе због тога мора донети сложну, одговорну и јединствену одлуку о почетку заједничког активног отпора новој изборној крађи која се спрема на релацији Хил – Вучић. Ко учествује на Хиловим и Вучићевим лажним изборима тај је сарадник режима, а противник интереса српског народа и свих грађана Србије“ – додао је Михаиловић.