Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да власт осим декларативно и обећањима, није испунила суштински ни један захтев опозиције за нормализацијом изборних услова и да је више него јасно да се треба успротивити још једној изборној крађи која је спремна.

„Излаз из ове политичке кризе у коју нас је власт увела због изборне крађе у Београду је да опозиција јединствено предложи посебан закон lex specijalis који ће омогућити изборе какви су у другим нормалним земљама и који ће онемогућити било чију изборну крађу. Јесен је пристојан рок да се тај закон усвоји и спроведе. До тада нема избора ни у једном граду, ни општини“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Убеђен сам да ће председник прихватити да сви локални избори буду на јесен, јер захтев опозиције да се формира сада комисија која ће се бавити бирачким списком није реалан. Он ни по коју цену не може да дозволи да комисија почне да ради и утврди да постоје десетине хиљада гласача СНС са лажним пребивалиштима у Београду и да практично буде ухваћен у изборној крађи. Пре ће истрпети бојкот опозиције и протесте грађана. Зато је толико одуговлачио са испуњењем услова да сви избори буду 2.јуна, да комисија нема више довољно времена да се бави својим послом. Да је то тако потврђује и његова само декларативна спремност да се оформи комисија, али која нема извршна овлашћења и има мање од три недеље за рад укључујући и нерадне празнике. Због свега овога, као компромис, треба му омогућити излазну стратегију да избори буду на јесен, а да до тада сам очисти бирачки списак, што верујем да ће урадити да не би његова крађа била и формално доказана“ – додао је Михаиловић.