Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује најављено постављање партијских послушника на места директора Завода за заштиту споменика културе града Београда и Републичког завода за заштиту споменика културе чији ће задатак бити да скину ознаку заштићеног културног добра са зграде Генералштаба и дела Улице кнеза Милоша у Београду.

„Власт је решена да по сваку цену сруши Генералштаб како би од њега и дела Улице кнеза Милоша који је био први војни и административни центар од Турака ослобођене Србије направила балкански Лас Вегас америчког инвеститора. Београђани то неће допустити“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик Војислав Михаиловић.

„Однарођена власт мора да зна да без борбе и протеста грађана овај пројекат неће проћи. Покрет обнове Краљевине Србије биће међу првима који ће позвати чланство и симпатизере да у сарадњи са другим слободољубивим организацијама протестним окупљањима спречимо ново српско понижење, овога пута у срцу престоног града“ – истакао је Михаиловић.