Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља тријумф десничарских и конзервативних странака на изборима за Европски парламент као поуздан знак да ће формат савеза земаља чланива ЕУ морати да се мења, а дугорочно и њихов однос према питању Косова и Метохије.

„Честитам бирачима широм ЕУ који су јасно одбацили покушаје потирања националног суверенитета и претварања Европе у безличну кашу која служи интересима САД и глобалних компанија“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик Војислав Михаиловић.

„Изборни дебакл Вучићевог пријатеља Макрона поново доказује непогрешиви таленат српског председника да погрешно одабере страну коју ће подржати, доводећи Србију у дипломатске проблеме погрешним изборима. Радујем се тријумфу Националног окупљања у Француској који су небројено пута поновили да је за њих Косово и Метохија део Србије и заговорник су Европе нација, као и друге победничке странке широм ЕУ. Србија након овог избора за Европски парламент мора мењати своју спољну политику и одмах престати са даљим уступцима бриселској администрацији која ће за пар година постати неповратна прошлост“ – истакао је Михаиловић.