Покрет обнове Краљевине Србије честита 38. рођендан Његовом Краљевском Височанству Петру Карађорђевићу, принцу наследнику.

Принц Петар је најстарији син принца Александра II и принцезе Марије да Глорије од Орлеана и Браганце, и унук краља Петра II. Крштени кум му је кнез Александар, син кнеза-намесника Павла.
Њ.К.В. Принц наследник Петар има два млађа брата, Њихова Краљевска Височанства Принца Филипа и Принца Александра.
Принц Петар је након стицања дипломе на Кентерберијској краљевској школи у Енглеској, похађао и са успехом завршио курс Камбервел колеџа за уметност Института у Лондону и низ програма из дизајна и илустровања у Севиљи и Барселони. У престижној школи дизајна на Роуд Ајленду на Источној обали Сједињених држава наставио је своје образовање, након чега је уследила успешна каријера у Лондону и Њујорку у области графичког дизајна и уметности. Имао прилику да сарађује са бројним познатим брендовима и међународним клијентима.

Говори српски, енглески, шпански и  француски језик. Љубитељ је скијања на дасци, цртања и сликања. Интересује га уметност, графички дизајн и музика.  Путовао је по Европи и САД, а посетио је и Блиски исток, Југоисточну Азију, Средњу и Јужну Америку, где је увек представљао и Србију.

Петар и његова породица настанили су се у Краљевском Двору у Београду 17. јула 2001.