Председник Покрета обнове Краљевине Србије Жика Гојковић посетио је јуче Градски одбор ПОКС-а у Шапцу  где је у присуству сарадника и чланова покрета одржао радни састанак.

Председника Гојковића поздравили су ПР и члан Председништва ГО Шабац Ивана Јелић и председник шабачког ПОКС-а Љубан Дамњановић, који је анализирао рад и досадашње резултате градског одбора у Шапцу. Гојковић је у свом обраћању чланству исказао задовољство поновним боравком у граду на Сави, јер је, према његовима речима, “ту све и почело”.

– Шабац је био иницијална каписла за настанак ПОКС-а. Иако смо, релативно скоро, овде  имали “ружну “ ситуацију када  је мањина победила већину, а материјално све оно  што се носи у срцу, у Градском одбору ПОКС у Шапцу препознао сам све оно што препознајем у својој породици и пријатељима – честитост и поштовање. Идемо даље искључиво срцем, јер имамо веру  која је непоколебљива – рекао је Гојковић.

О резултатима београдских избора Гојковић је казао да, без обзира на то што странка није имала запажен медијски простор у кампањи, много грађана Србије ипак је чуло за нас и нашу идеологију.

– Своју препознатљивост смо увећали три пута. Тек сада долази оно чему смо се надали, а у нашим тежњама ћемо успети само ако сви будемо радили као један. Људи који су окренути традиционалним вредностима, монархији, поштеном учењу и раду  једнога дана знаће да воде и Србију и Шабац. Зато морамо да припремимо тај терен. Ако будемо  храбри,  ми ћемо бити ти који ће поставити прави темељ за бољи живот наше деце – рекао је Гојковић. Председник Покрета обнове Краљевине Србије истакао је да је стрпљење кључно у враћању вере у монархију, а да је пред члановима ПОКС-а  идеална прилика да покажу колико су другачији од осталих.

– Људи који никад не истичу себе испред идеје и увек су спремни да помогну другима – они су наша водиља, а небо је граница када је реч о гласовима. Нема веће мотивације од оног што носимо у срцу – а то је монархија – додао је Гојковић.