Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) изненађен је скандалозним иступом Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада и покушајем да се осујети иницијатива за подизање споменика на којем ће писати: „Свим НЕВИНИМ жртвама 1944/45. године.“

– Згрожен сам потребом СРС да добија јефине политичке поене на овој теми, газећи на тај начин поново по лешевима људи и дирајући у најдубља осећања породица и родбине невиних жртава комунистичког злочина у Новом Саду после Другог светског рата. Још више чуди то што они не споре да је невиних жртава било, али и да даље покушавају те људе по сваку цену да изједначе са злочинцима из Другог светског рата и да им ускрате право на споменик, с обзиром на то да нису достојно сахрањени и да се не зна ни где им је гробно место. Државна комисија оформљена од Владе Републике Србије је утврдила да је на локалитету Новог Сада после рата убијено 1.326 људи, за које се знају подаци и много више за које се подаци не знају, од којих већини није суђено, него су убијени сам зато што су били за краља, односно противници нове власти. Град Нови Сад подиже овај споменик јер ће на тај начин бити започет процес исправљања неправде према невиним жртвама комунистичких злочина. Оваква одлука је људска, човечна, праведна, цивилизована и најмање што град може да уради за невине, страдале људе и њихове породице – истакао је мр Владимир Јелић, председник ГО ПОКС Нови Сад и предложени члан скупштинске Комисије за постављање споменика свим невиним жртвама 1944/45 године.

Тврдње Српске радикалне странке да се на овај начин, одавањем почасти жртвама, ревидира историја и диже споменик злочинцима су ноторна лаж и покушај чисте манипулације. Они добро знају да су предратни градоначелник Новог Сада др Милош Петровић, његов заменик и председник ФК Војводина др Обрад Милутиновић, Павле Татић, један од оснивача Социјалистичке партије, и још више стотина људи убијени из чисто идеолошких разлога, што је незамисливо и неприхватљиво у савременом свету. Већини није суђено, а онима којима јесте, суђено је у монтираним процесима, без права на одбрану. Није им суђено, а није за то ни било разлога, јер нису сарађивали са окупатором, него су били политички противници нових власти. Њима дижемо споменик и то ће јасно писати на њему.

ПОКС подсећа да је Владина комисија за откривање тајних гробница пронашла више од 200 таквих гробница широм Србије и списак од 59650 убијених људи после „ослобођења“.