Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) упозорава да буџет града Београда за 2019. годину износи 123 милијарде динара, што је за трећину више од свих других градова и општина заједно.
То значи да ће миграције у Београд из свих крајева Србије бити веће него икада и да ће села наставити да изумиру, а мањи градови пропадају.

– Део градског буџета Београда мора бити преусмерен за развој неразвијених делова Србије. Док планирамо изградњу метроа у Београду, да би неко могао 15 минута раније да стигне на посао, други у остатку Србије ни немају посао, воду за пиће или морају пола дана да изгубе да дођу до најближег дома здравља. Доста је Србија радила, а Београд се градио. Време је да Србија почне равномерно да се развија, а нарочито села, која су уништавана више од 70 година. Прерасподела буџета Београда је први корак ка томе да наше мање градове и села спасимо од изумирања и да ти грађани не буду више грађани другог реда у односу на оне у Београд– рекао је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС упозорава да је за наредну годину планиран буџет за Београда од чак 123 милијарде динара, док је буџет града Новог Сада 25,9 милијарди динара, Ниша 10,8 милијарди динара, а Крагујевца тек 7,2 милијарди динара. Остали градови и општине имају далеко мање буџете, а сви у збиру имају буџет мањи од Београда за трећину.