Делегација Градског одбора ПОКС Крагујевац присуствовала је комеморативним скуповима у Илићеву и Маршићу, код Громовица улаза, на стратиштима невиних жртава фашистичког терора и на традиционалном Великом школском часу у Шумарицама крај Споменика стрељаним ђацима и професорима.

– Фашисти су 19. октобра 1941. године започели са масовним одмаздама над цивилним становништвом у околини Крагујевца. Тај велики злочин, незапамћен у светској историји ратовања, имао је свој монструозни завршетак стрељањем крагујевачких ђака и професора 21. октобра. Њихово жртвовање никада нећемо заборавити. ПОКС ће учинити све да се разоткрију сви комунистички злочини, да истини погледамо у очи, да се откопају, освештају и обележе сва стратишта на којима су комунисти, као и фашисти, стрељали невине цивиле свих узраста. Све жртве комунизма заслужују признање својих патњи, а сви џелати осуду, да би проласком кроз катарзу изградили боље друштво, Краљевину Србију – изјавио је Мирко Чикириз, заменик председника ПОКС и председник крагујевачког одбора.

Осим Мирка Чикириза делегацију ПОКС чинили су Момчило Тодоровић, Љубиша Лазић, Душан Лојаница и председник МО ПОКС Илићево Славиша Миливојевић, који су одали пошту, положили венце и запалили свеће крагујевачким мученицима.