Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива грађане Србије да данас прославе српски празник, дан Светог Луке, уместо тзв. Ноћ вештица, празник који пропагира вештице, страшила и друге зле појаве.

– Уместо прослављања Светог Луке, једног од највећих светаца у нашој вери, данас многа деца „прослављају“ дан мртвих, сатанистичку прославу Дана вештица, потеклу из келтске паганске културе. Комунизам нам је избрисао веру из душе и сећања, а у таквим околностима смо постали подложни утицајима других вера и култура. Треба поштовати туђе обичаје, али ни по коју цену не треба заборавити и одрећи се својих. Данас је, више него икада, важно да српски народ сачува свој идентитет, корене и традицију. Наша је обавеза и дужност као родитеља да децу васпитавамо у духу вере коју су нам преци оставили у аманет и да ту веру сачувамо – поручио је потпредседник ПОКС и унук славног генерала Драже, Војислав Михаиловић.

ПОКС најоштрије осуђује поједине школе и вртиће који данас децу подстичу да славе тзв. Ноћ вештица, јер је недопустиво такво понашање државних установа. Уједно и честита крсну славу свим православним Србима који је данас прослављају.