Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да најава власти како се могу очекивати велики притисци на Србију и Републику Српску у наредном периоду значи само да ће истом техником којом су предали Косово и Метохију властодршци предати и Републику Српску од које ће у име евроинтеграција остати само име без икаквих овлашћења.

„Баш као што је сакривено од јавности спровођење француско – немачког плана, тако ће у наредном периоду бити спроведено и 14 тачака из Брисела ЕУ за Босну и Херцеговину које предвиђају одузимање и преосталих дејтонских овлашћења Републици Српској“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

„Време ће показати хоће ли нечасну улогу коју је у предаји Косова и Метохије имала Српска листа, сада у Српској преузети Милорад Додик. Уколико предстојећи Васкршњи сабор Србије и Српске истакне евроинтеграције као главни циљ власти у Београду и Бања Луци, а оне су неоствариве без испуњавања услова из Брисела, знаћемо одговор на то питање. Грађани Републике Српске који пристају да гласају на београдским изборима због једнократне новчане накнаде требали би о томе да размишљају“ – додао је Михаиловић.