Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива све опозиционе странке, без обзира на идеолошке разлике, да се уједине око одбране демократије у Србији које нема без одржавања фер и слободних избора. Ако власт жели изборе 2. јуна без опозиције, што је јуче јасно демонстрирала, опозиција истог дана треба да организује изборе на трговима и улицама Београда, на које треба да се слије море људи као прошле године и да се гласање грађана који су за слободне и фер изборе одржи на миран и демократски начин, јавним изјашњавањем.

„Све опозиционе странке, било да су парламентарне или не, десне или леве, треба да покажу мудрост и зрелост да не пристану на изборе који су наставак доказане и документоване изборне крађе из децембра месеца, коју је потврдио и парламент ЕУ. Потребна је заједничка акција опозиције отпора према власти која недозвољавањем да се одрже у исто време избори за град Београд, београдске општине и других 70 општина и градова, исказује јасну намеру да поново миграцијама бирача нарушава изборну вољу Београђана“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

„Ко од опозиционих странака данас почне са изборним радњама за београдске изборе, сам себе сврстава на страну СНС и њеног опстанка на власти и даљег девастирана Београда и читаве Србије. Убеђен сам да ће то Београђани упамтити и казнити на првим следећим изборима који ће се убрзо десити, јер власт која би била изабрана после оваквих избора не би имала никакав легитимитет“ – додао је Михаиловић.