Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) одржао је данас седницу Главног одбора на којој је потврђена коалиција под називом ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, коју чине осим ове странке и Монархистички фронт, Савез бачких Буњеваца и Српски покрет монархиста.

Подршку изборној листи дали су и Лига за повраћај имовине, Покрет за Батајницу, Група грађана др Драган Продановић из Рековца и други, као и угледни појединци академик Матија Бећковић и познати песник Благоје Баковић.

Главни одбор је одлучио да носилац листе буде председник ПОКС, Жика Гојковић, а први на листи легендарни командант одбране Кошара приликом НАТО агресије 1999.године, пуковник у пензији Љубинко Ђурковић.

– Неће се ништа променити на боље ако оде Вучић, а дође Ђилас или Јеремић или било ко, као што се ништа на боље није променило ни када је дошао Николић уместо Тадића. Политичари се само мењају на власти, али од тога грађани немају ништа. Да би се десиле суштинске, а не козметичке промене, мора да се мења систем. Ми то почињемо 26.априла. Почиње обнова Краљевине Србије. Улога краља није да влада, него да буде коректор власти и да не да политичарима да руше демократију и институције државе. Одоше нам стручњаци и млади у државе које су краљевине, попут Норвешке, Шведске, Данске, Белгије, Холандије. Хајде да направимо од Србије краљевину, да остану овде – изјавио је Жика Гојковић, председник ПОКС и носилац листе За Краљевину Србију.

– Као посланик, лично ћу се борити за оне који су крварили заједно са мном у одбрани Косова и Метохије и за све патриоте који су учествовали у ратовима деведесетих. Држава треба да цени њихову жртву и да им буде захвална, као и њиховим породицама, али конкретно, а не само на речима. Хвала председнику ПОКС Жики Гојковићу што ми је уступио своје прво место на листи. То показује колико ћемо бити одлучни у исправљању неправде према нашим јунацима. Сви заједно, оном силином са којом смо зе борили на Кошарама за наше Косово, борићемо се за обнову Краљевине Србије, јер само док смо били краљевина ширили смо своју државу, напредовали и низали победе – изјавио је Љубинко Ђурковић, пуковник у пензији и први на листи За Краљевину Србију.

– Први пут после седам деценија откад је нелегално и противправно срушена монархија, након осам векова њеног постојања, имамо могућност да на гласању изаберемо Краљевину Србију. Србија ће њеном обновом добити стабилност, углед и јединство државе и нације. Повратићемо суверенитет над својом државом и сваким њеним делом. Очекујемо подршку свих монархиста, јер смо успели да на нашој изборној листи објединимо странке, удружења грађана и угледне појединце. Изузетно нам значи подршка кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића – изјавио је Дејан Дамњановић, председеник Монархистичког фронта.

Главни одбор ПОКС потврдио је и листу од 250 кандидата за народне посланике.