Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) је захваљујући прилозима својих чланова прикупио потребна средства да породица Филиповић плати дуг за струју ЕПС, због чега им је искључено напајање електричном енергијом и живе у мраку више од месец дана.

„Славица Филиповић са Ченеја и цела њена породица су монархисти који су били чланови ПОКС, али под притиском њеног послодавца директора ЈКП ‘Чистоћа’ из Новог Сада који је члан СНС, натерана је под претњом отказом да се учлани у странку Александра Вучића. То им није било довољно, него су жену и њему малолетну ћерку терали да присуствује митинзима и свим скуповима Српске напредне странке и њеног носиоца изборне листе, да иду у кампању од врата до врата и скупљају тзв.капиларне гласове. Ово није једини случај. Велики број грађана трпи слична понижења, али због егзистенције не смеју да говоре јавно о томе“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Александар Вучић је целу Србију претворио у свој партијски плен, њене грађане довео до ивице егзистенције и у ситуацију да морају да моле за помоћ да би преживели, трпећи разна понижења, па и то да се учлане у његову странку и гласају противно својој вољи и савести. Србија ће се ослободити његових окова, када сви ови грађани схвате да једном, сви заједно морају казати ’не’ таквој политици, као што је рекла шеснаестогодишња Аница. Уколико њена мајка добије отказ због тога, као што сви непослушници добијају, ПОКС ће упозорити јавност на њен случај и пружити јој сваки вид помоћи“ – додао је Михаиловић.