Делегација Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) данас је традиционално положила венац на споменик војводи Петру Бојовићу у Београду, поводом годишњице смрти тог српског јунака.

– Данас се сећамо славног хероја којег су мучки убили комунисти само зато што је био војвода у војсци свог краља. Србија никад не сме да дозволи да се заборави како су након ослобођења Београда, комунисти ухапсили и данима тукли војводу Бојовића, старца од 87 година, да би га на крају пустили да умре у свом дому у Трновској 25, од последица унутрашњег крварења. Путем радија представници нове комунистичке власти су се огласили и забранили Београђанима да дођу на сахрану човека који је у Првом светском рату ослободио њихов град и целу Србију, претећи хапшењем и кривичним гоњењем свакога ко се појави на његовом последњем испраћају – подсетио је потпредседник ПОКС Војислав Михаиловић.

Петар Бојовић је учествовао у шест ратова: два Српско-турска 1876. и 1877-78. године, затим у Српско-бугарском 1885, потом у Првом и Другом балканском рату 1912. и 1913. године и најзад у Првом светском рату 1914-1918. године и завредео епитет, једнако важан колико и 41 одликовање које је носио на грудима, „једног од најзнаменитијих српских војних стратега и команданата“.