О нама

Покрет обнове Краљевине Србије прва је аутентична монархистичка странка у модерној Србији.

На Оснивачкој скупштину у Београду, 3. јуна 2017. године, изабран је Организациони одбор и донета је Одлука о оснивању Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС). Усвојен је Оснивачки акт, Програм и Статут странке, а за заступника ПОКС-а именован је народни посланик, господин Жика Гојковић.

У Организациони одбор ПОКС-а  ушли су представници неколико најјачих општинских и градских одбора странке у Србији.

Више од 12.000 грађана за само седам дана, подржало је својим потписом оснивање нашег покрета, показујући тако уверење да ћемо се свом снагом, вољом и срцем, борити за обнову уставне, демократске, парламентарне, Краљевине Србије, на челу са династијом Карађорђевић.

Законски заступник Покрета обнове Краљевине Србије Жика Гојковић, 31. јула 2017. године преузео је у Београду Решење о регистрацији, којим је и званично потврђено да је ПОКС постао регистрована политичка странка у Србији.

[info]
Основни циљеви Покрета обнове Краљевине Србије су обновa Краљевине Србије, очување и неговање породице и породичних вредности, децентрализацију и регионализацију државе, очување културне баштине и придруживање Краљевине Србије Европској унији.
[/info]

Наша странка се залаже за исправљање свих неправди комунистичких власти у прошлости, укључујући и враћање неправедно одузете имовине свим грађанима после Другог светског рата и отварање досијеа служби државне безбедности. Без расветљавања прошлости нема правог напретка и развоја у будућности.

Оснивањем више од 50 градских и општинских одбора широм Србије, наш покрет је постао надолазећа политичка снага у Србији.

Велика изборна скупштина ПОКС одржана је 15. октобра 2017. године у Центру „Сава“ у Београду, а на њој је Жика Гојковић изабран за председника странке.