Председник

Жика Гојковић

Председник Покрета обнове Краљевине Србије

Zika Gojkovic portret

[quote]
Браћо и сестре,

Има више од седам деценија, како је насилно, недемократски, револуционарно, силеџијски и уз помоћ туђих тенкова, оружја и војске, срушена Краљевина у којој су, у једној држави, живели сви Срби на Балкану.

Када је срушена Краљевина, прекинута је традиција победа и успеха српског народа и Србије, започета Карађорђевим устанком за ослобођење. Под круном смо победили у оба балканска и Првом светском рату и направили државу о којој смо маштали, откад је Срба и Србије и откад је први пут настала Краљевина, пре тачно 800 година. Откад је краљевина срушена, 1945. године, Србија ниже пораз за поразом. Прво је распарчана држава за коју је изгинула четвртина Срба, а онда је и сама Србија сведена на границе и територију мању него што је била под Краљем Петром 1. Карађорђевићем, после победе у балканским ратовима.

Не само да је раскомадана, него је уништена у сваком погледу, економском, демографском, духовном, културном… Логичан је такав след догађаја, браћо и сестре. Није природно да Србија буде република. Родила се као монархија. Била је краљевина вековима. Насилно и противправно је укинута. Србија је навикла да има свог домаћина, краља који је симбол јединства у најтежим моментима за народ и гарант континуитета државности. Нису случајно најразвијеније земље Европе и света краљевине, Велика Британија, Холандија, Белгија, Данска, Шведска, Норвешка, Шпанија. Јапан је царевина. Србија да би успела, мора се вратити својим коренима, када је побеђивала, била поштована у свету и имала моћне савезнике. Ту нам пуно може помоћи родбинска повезаност нашег Преслонаследника са готово свим краљевским династијама у Европи. Наш народ је често умео у једној реченици да искаже велику истину, а једна од њих је народна изрека која се одомаћила широм Србије: Без Краља не ваља!

Покрет обнове Краљевине Србије ће се, заједно са вама, браћо и сестре, изборити да се Србија врати себи, да поново буде оно што је одувек била, када је била моћна и славна – Краљевина.

Интересовање за Покрет обнове Краљевине Србије је изузетно велико. По целој земљи нам се јављају – не само нови чланови, него и целе одборничке групе у локалним скупштинама, групе грађана, интелектуалци, успешни у својим професијама, квалитетни и вредни људи. Већ сада смо парламентарна странка у Скупштини Србије, у Скупштини Војводине имамо три посланика, у многим градовима и општинама одборнике.

Нико од нас, који смо основали Покрет обнове Краљевине Србије, није очекивао да ћемо за тако кратко време и са скромним ресурсима, да створимо странку која већ самим оснивањем представља респектабилну снагу на политичкој сцени Србије и политичку силу која незадрживо надолази.

Браћо и сестре, чека нас много посла. Свакодневно оснивамо повереништва и одборе широм Србије, разговарамо са људима. Све нас је више и све смо чвршћи у уверењу у нашу скорашњу победу.

Придружите нам се и учествујте у стварању историје!

Тако нам Бог помогао.

С вером у Бога, за Краља и отаџбину!
[/quote]

Жика Гојковић је рођен 9. новембра 1972. године у Сомбору. Дипломирани економиста, менаџер у привреди и приватни предузетник. Председник Спортског савеза града Сомбора. Ожењен је, отац ћерке и сина. Говори енглески језик.