Председништво

Председник странке

Жика Гојковић

 

 

Заменик председника
Мирко Чикириз

Рођен је 1963. године у Гучи. Завршио правни факултет у Крагујевцу, где је радио и у удруженој адвокатској канцеларији. Био је руководилац Правне службе и правни заступник компаније „Таково осигурање“ Крагујевац. Политиком се бави од почетка деведесетих.  Говори енглески и руски језик. Ожењен, отац две кћерке и сина.

Потпредседник
мр Владимир Јелић

Рођен 1977. године у Новом Саду. Дипломирани инжењер информатике. Магистрирао на Пољопривредном факултету у Новом Саду, тренутно завршава докторске студије. Члан Градског већа Града Новог Сада задужен за образовање и председник Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама Скупштине Града Новог Сада. Говори енглески језик. Ожењен, супруга Бојана, син Лазар и кћерка Милица.

Потпредседник
Војислав Михаиловић

Рођен је у Београду, 1951. године, где је завршио Правни факултет. Радио је као адвокат, а потом је почео да се бави приватним послом. Политиком се бави од 1993. године. Био је републички посланик, потпредседник Скупштине Србије у више мандата, као и градоначелник Београда. Унук је генерала Драгољуба Драже Михаиловића, команданта Српске краљевске војске у отаџбини и вође четничког покрета за време Другог светског рата. Ожењен је и отац је две ћерке.

Потпредседник
Драган Нинковић

Рођен 1975. године у Шапцу. Дипломирани инжењер саобраћаја на Факултету техничких наука у Новом Саду. Поред рада у приватном сектору, обављао је и функцију директора ЈКП „Паркинг – Шабац“ и ЈКП „Стари Град“ Шабац, а тренутно је на месту извршног директора за комуналне послове ЈКП „Други октобар“ Вршац. Говори енглески језик. Ожењен, отац двоје деце.

Председник Извршног одбора
мр Ненад Томашевић

Рођен 1971. године у Осијеку. Магистар економских наука, тренутно у фази израде докторске дисертације. Током каријере, између осталог, обављао послове члана општинског већа и менаџера Општине Бечеј, заменика председника Скупштине општине Бечеј, тренутно председник СО Бечеј. Говори енглески, руски и немачки језик. Ожењен је Сузаном и има троје деце: Милоша, Немању и Вукашина и унука Лазара.

Генерални секретар
доц. др Горан Иванчевић

Рођен је 1970. године. Доктор је политичких наука, објавио је више научних радова из политичких области. Тренутно је запослен као заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Од 2017. године такође је и Доцент на Факултету за европске правно-политичке студије, Нови Сад. Говори руски језик. Ожењен је, отац троје деце.

Директор
Славица Шкрбић

Рођена је 1980. године у Ваљеву. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду. Од 2011. године сертификовани службеник за јавне набавке. Радила је као помоћник директора ЈКП „Чистоћа“Нови Сад, руководилац службе јавних набавки у „Водоводу и канализацији“ Нови Сад и као правник у ОШ „Јован Дучић“ Петроварадин. Тренутно на мастер студијама. Члан ПОКС од оснивања. Говори енглески језик. Мајка двоје деце.

Шеф Службе за информисање
Бранка Бежанов

Рођена у Новом Саду 1975. године. Диплому, мастер економиста, стекла је на Универзитету „Едуконс“ у Новом Саду. Успешно је окончала едукације пословног и дипломатског протокола, као и напредни и интернационални пословни и дипломатски протокол. Шефица одборничке групе Покрета обнове Краљевине Србије и заменица председника Скупштине Града Новог Сада. Говори енглески језик.

Портпарол
Милош Парандиловић

Рођен у Прибоју 1989. године. Основну и средњу школу завршио је у родном Прибоју, а диплому, Специјалиста струковни инжењер грађевинарства, стекао је на Високој пословно-техничкој школи у Ужицу. Обављао функцију одборника у скупштини општине Прибој у периоду 2013-2014 године. Повереник ПОКС-а за општину Врачар. Живи и ради у Београду. Говори енглески језик.

Координатор за сарадњу са националним, монархистичким и четничким удружењима у матици и дијаспори
Владимир Ђорђевић

Рођен у Београду 1973. године. Филмски продуцент, носилац највишег признања Америчке Куће Славних и амбасадор борилачких вештина. Власник продукцијске куће и центра за борење у Америци. Радио на више од 20 филмских, серијских и документарних остварења. Дугогодишњи председник Српске Народне Одбране у Чикагу, потпредседник црквене парохије у Мајамију и председник Српске Националне Лиге Америке. Са Јеленом има сина Лазара и ћерку Ану.

Регионални координатор за Београд
Божидар Павловић

Рођен 1980. године у Београду, где живи и ради. Завршио Православни Богословски факултет Универзитета у Београду. Осим тога, на Факултету политичких наука завршио је Специјалистичке академске међународне студије, а похађао је и Дипломатску академију Министарства спољнох послова Републике Србије. Говори енглески, а познаје и руски и грчки језик.

Члан Председништва
Бранко Вукајловић

Рођен 1965. године у Ариљу. До 2012. године био приватни предузетник. Учесник на свим вишепартијским изборима, од 1992. године. Одборник Скупштине општине Ариље у пет мандата (од 2000. до данас). Заменик председник Скупштине општине Ариље у два мандата (од 2004. до 2012. године). Тренутно обавља функцију заменика председника Општине Ариље у другом мандату. Ожењен, отац двоје деце.

Члан Председништва
Владислав Смиљанић

Рођен у Књажевцу, 1949. године. По занимању доктор стоматологије, специјалиста стоматолошке протетике. Води приватну стоматолошку ординацију у Књажевцу од 1992. године. У политици  је активан од 1992. године, у два мандата је био одборник СО Књажевац. Ожењен, отац двоје одрасле деце.

Члан Председништва
Марко Петрашиновић

Рођен у Дубљу 1961. године. Основну школу завршио у Дубљу, а средњу угоститељску у Врњачкој Бањи. Политиком се активно бави од 1991. године. Тренутно је члан Општинског Већа Општине Трстеник и председник Општинског одбора Покрета Обнове Краљевине Србије Трстеник. Бави се приватним предузетништвом, ожењен је и отац два сина.

Члан Председништва
Душан Радосављевић

Рођен је 1959. у Шапцу. Потиче из свештеничке породице у којој је васпитаван у националном и монархистичком духу. Завршио Студије за физичку културу и потом радио у настави, у неколико школа. Од 2004. до 2008. године председник Скупштине Општине Шабац. Тренутно са супругом Горданом и децом Јеленом и Срећком живи у Мачванском Прњавору.

Члан Председништва
др Саша Стевановић

Рођен 1971. године. Доктор економских наука. Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Између осталог, радио као директор ПД „Одржавање и услуге“ Нови Сад, ЈКП „Тржница“ Нови Сад, Факултету за менаџмент у Новом Саду, у ДП „Нови Сад – Гас“. Говори енглески и руски језик. Ожењен, отац два детета.

Интернационални секретар
Драган Миливојевић

Новинар, помоћник генералног директора „Nova communications“, шеф дописништва и уредник листа „Дан“. Дипломирао је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, мастер диплому стекао на Факултету организационих наука. Дугогодишњи спољнополитички, па унутрашњополитички коментатор. Једа од пионира када је реч о интервјуима с припадницима династије Карађорђевић. Један од аутора књиге „Досије Војводина“. Део круга интелектуалаца оснивача Напредног клуба.

Председник СКО ПОКС
Андријана Чикириз

Рођена 1993. године у Београду. Завршила је Гимназију „Свети Сава“ у Београду. Студира на Правном факултету Универзитета у Београду, смер Међународно право. Говори енглески и руски језик.