Председништво

Председник странке

Жика Гојковић

 

Заменик председника
Мирко Чикириз

Рођен 1963. године у Гучи. Завршио Правни факултет у Крагујевцу. Био је руководилац правне службе и правни заступник компаније „Таково осигурање“. Политиком се бави од почетка деведесетих.  Говори енглески и руски језик. Ожењен, отац две кћерке и сина.

Потпредседник
мр Владимир Јелић

Рођен 1977. године у Новом Саду. Дипломирани инжењер информатике. Магистрирао на Пољопривредном факултету у Новом Саду, тренутно завршава докторске студије. Говори енглески језик. Ожењен, супруга Бојана, синови Лазар и Матија и кћерка Милица.

Потпредседник
Војислав Михаиловић

Рођен је у Београду 1951. године, где је завршио Правни факултет. Радио је као адвокат, а потом је почео да се бави приватним послом. Политиком се бави од 1993. године. Био је републички посланик, потпредседник Скупштине Србије у више мандата, као и градоначелник Београда. Унук је генерала Драгољуба Драже Михаиловића, команданта Српске краљевске војске у отаџбини и вође четничког покрета за време Другог светског рата. Ожењен је и отац је две ћерке.

Потпредседник
Драган Нинковић

Рођен 1975. године у Шапцу. Дипломирани инжењер саобраћаја на Факултету техничких наука у Новом Саду. Поред рада у приватном сектору, обављао је и функцију директора ЈКП „Паркинг – Шабац“ и ЈКП „Стари град“ Шабац, а тренутно је на месту извршног директора за комуналне послове ЈКП „Други октобар“ Вршац. Говори енглески језик. Ожењен, отац двоје деце.

Председник Извршног одбора
мр Ненад Томашевић

Рођен је 1971. године. По занимању је магистар економских наука. Током пословне каријере обављао је следеће послове: професионални официр (по чину је резервни мајор), директор Ватерполо клуба Бечеј, члан општинског већа општине Бечеј, менаџер Општине Бечеј, менаџер у компанији Техномобил, заменик председника Скупштине општине Бечеј, председник Скупштине општине Бечеј итд. Тренутно је на функцији заменика председника СО Бечеј.  Оснивач је Покрета обнове Краљевине Србије. Говори енглески и руски, а служи се и немачким језиком. Ожењен је Сузаном и има троје деце: Милоша, Немању и Вукашина, те унуке Лазара, Ленку, Вука и Михајла.

Генерални секретар
Доц. др Горан Иванчевић

Рођен је 1970. године. Доктор је политичких наука, објавио је више научних радова из политичких области. Од 2017. године је и доцент на Факултету за европске правно-политичке студије, Нови Сад. Тренутно врши функцију председника посланичке групе ПОКС у Скупштини АП Војводине. Говори руски језик. Ожењен је, отац троје деце.

Директор
Славица Шкрбић

Рођена је 1980. године у Ваљеву. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду. Од 2011. године сертификовани службеник за јавне набавке. Радила је као помоћник директора ЈКП „Чистоћа“Нови Сад, руководилац службе јавних набавки у „Водоводу и канализацији“ Нови Сад и као правник у ОШ „Јован Дучић“ Петроварадин. Тренутно на мастер студијама. Члан ПОКС од оснивања. Говори енглески језик. Мајка двоје деце.

Портпарол
Милош Парандиловић

Рођен у Прибоју 1989. године. Основну и средњу школу завршио је у родном Прибоју, а диплому Специјалиста струковни инжењер грађевинарства, стекао је на Високој пословно-техничкој школи у Ужицу. Обављао функцију одборника у Скупштини општине Прибој у периоду 2013-2014 године. Живи и ради у Београду. Говори енглески језик.

Координатор за сарадњу са националним, монархистичким и четничким удружењима у матици и дијаспори
Владимир Ђорђевић

Рођен у Београду 1973. године. Филмски продуцент, носилац највишег признања Америчке Куће Славних и амбасадор борилачких вештина. Власник продукцијске куће и центра за борење у Америци. Радио на више од 20 филмских, серијских и документарних остварења. Дугогодишњи председник Српске Народне Одбране у Чикагу, потпредседник црквене парохије у Мајамију и председник Српске Националне Лиге Америке. Са Јеленом има сина Лазара и ћерку Ану.

Регионални координатор за Београд
Божидар Павловић

Рођен 1980. године у Београду, где живи и ради. Завршио Православни Богословски факултет Универзитета у Београду. Осим тога, на Факултету политичких наука завршио је Специјалистичке академске међународне студије, а похађао је и Дипломатску академију Министарства спољнох послова Републике Србије. Говори енглески, а познаје руски и грчки језик.

Члан Председништва
Бранка Бежанов

Рођена у Новом Саду 1975. године. Диплому мастер економиста стекла је на Универзитету „Едуконс“ у Новом Саду. Успешно је окончала едукације пословног и дипломатског протокола, као и напредни и интернационални пословни и дипломатски протокол. Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци. Говори енглески језик.

Члан Председништва
Бранко Вукајловић

Рођен 1965. године у Ариљу. До 2012. године био приватни предузетник. Учесник на свим вишепартијским изборима од 1992. године. Одборник Скупштине општине Ариље у шест мандата (од 2000. до данас). Заменик председника Скупштине општине Ариље у два мандата (од 2004. до 2012. године). Тренутно обавља функцију заменика председника Општине Ариље у трећем мандату. Ожењен, отац двоје деце.

Члан Председништва
Дејан Михаљица

Рођен 1973. године у Новом Саду. По занимању дипломирани маркетинг менаџер. Завршио средњу економску школу, дипломирао на Факултету за спорт и туризам. Приватни предузетник. Обављао функцију члана Општинског већа задуженог за инвестиције у Темерину и функцију посланика у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине, као и председника скупштинског Одбора за културу и информисање.

Члан Председништва
Владислав Живановић

Рођен 1974. године у Сомбору, где је завршио основну и средњу школу. Завршио Високу економску школу струковних студија и стекао звање струковног економисте. Радио је у Јавном предузећу ”ПТТ Саобраћаја Србија” у Сомбору. Обављао је функцију одборника у Скупштини града Сомбора, као и заменика градоначелника и члана Градског већа Сомбора. Један је од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Отац двоје деце.

Члан Председништва
Владислав Смиљанић

Рођен у Књажевцу 1949. године. По занимању доктор стоматологије, специјалиста стоматолошке протетике. Води приватну стоматолошку ординацију у Књажевцу од 1992. године. У политици  је активан од 1992. године, у два мандата је био одборник СО Књажевац. Ожењен, отац двоје одрасле деце.

 

Члан Председништва
Љубомир Станишић

Рођен је 1971. године. Завршио Гимназију „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду. По струци је дипломирани економиста. На Факултету техничких наука у Новом Саду завршио је мастер студије. Радио у приватном сектору и менаџменту ЈКП „Новосадска топлана“ и ЈКП „Стан“. Одборник у Скупштини града Новог Сада. Један је од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Говори eнглески језик. Ожењен је, отац две ћерке.

Члан Председништва
Љубинко Ђурковић

Пуковник и члан Председништва ПОКС као нестраначка личност. Рођен 1962. године у Рашки. Завршио Војну академију и Генералштабну академију. Командовао битком за одбрану Кошара. Био комадант херојске 125 мтбр. Активни борац за права и афирмацију ратних ветерана и њихових породица. Ожењен отац троје деце.

Члан Председништва
Марко Петрашиновић

Рођен у Дубљу 1961. године. Основну школу завршио у Дубљу, а средњу угоститељску у Врњачкој Бањи. Политиком се активно бави од 1991. године. Тренутно је члан Општинског већа Општине Трстеник и председник Општинског одбора Покрета обнове Краљевине Србије Трстеник. Бави се приватним предузетништвом, ожењен је и отац два сина.

Члан Председништва
Душан Радосављевић

Рођен је 1959. у Шапцу. Потиче из свештеничке породице у којој је васпитаван у националном и монархистичком духу. Завршио Студије за физичку културу и потом радио у настави, у неколико школа. Од 2004. до 2008. године председник Скупштине општине Шабац. Тренутно са супругом Горданом и децом Јеленом и Срећком живи у Мачванском Прњавору.

Члан Председништва
др Саша Стевановић

Рођен 1971. године. Доктор економских наука. Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Између осталог, радио као директор ПД „Одржавање и услуге“ Нови Сад, ЈКП „Тржница“ Нови Сад, Факултету за менаџмент у Новом Саду, у ДП „Нови Сад – Гас“. Говори енглески и руски језик. Ожењен, отац два детета.

Председник СКО ПОКС
Андријана Чикириз

Рођена 1993. године у Београду. Завршила је Гимназију „Свети Сава“ у Београду. Студира на Правном факултету Универзитета у Београду, смер Међународно право. Говори енглески и руски језик.