Председништво

 

 

 

 

 

 

Председник
Војислав Михаиловић

Рођен је у Београду 1951. године, где је завршио Правни факултет. Радио је као адвокат, а потом је почео да се бави приватним послом. Политиком се бави од 1993. године. Био је републички посланик, потпредседник Скупштине Србије у више мандата, као и градоначелник Београда. Унук је генерала Драгољуба Драже Михаиловића, команданта Српске краљевске војске у отаџбини и вође четничког покрета за време Другог светског рата. Ожењен је и отац је две ћерке.

Заменик Председника
Душан Радосављевић

Рођен је 1959. у Шапцу. Потиче из свештеничке породице у којој је васпитаван у националном и монархистичком духу. Завршио Студије за физичку културу и потом радио у настави, у неколико школа. Од 2004. до 2008. године председник Скупштине општине Шабац. Тренутно са супругом Горданом и децом Јеленом и Срећком живи у Мачванском Прњавору.

Потпредседник
мр Владимир Јелић

Рођен 1977. године у Новом Саду. Дипломирани инжењер информатике. Магистрирао на Пољопривредном факултету у Новом Саду, тренутно завршава докторске студије. Говори енглески језик. Ожењен, супруга Бојана, синови Лазар и Матија и кћерка Милица.

Потпредседник
мр Ненад Томашевић

Рођен је 1971. године. По занимању је магистар економских наука. Током пословне каријере обављао је следеће послове: професионални официр (по чину је резервни мајор), директор Ватерполо клуба Бечеј, члан општинског већа општине Бечеј, менаџер Општине Бечеј, менаџер у компанији Техномобил, заменик председника Скупштине општине Бечеј, председник Скупштине општине Бечеј итд. Тренутно је на функцији заменика председника СО Бечеј.  Оснивач је Покрета обнове Краљевине Србије. Говори енглески и руски, а служи се и немачким језиком. Ожењен је Сузаном и има троје деце: Милоша, Немању и Вукашина, те унуке Лазара, Ленку, Вука и Михајла.

Потпредседник
Мирко Глибо

Рођен 1979. године у Косовској Митровици. Завршио је Правни факултет Универзитета у Београду. Положен правосудни испит. Завршена Школа европских интеграција. Ради као секретар у СШ „Григорије Божовић“ – Зубин Поток. Говори енглески језик. Ожењен, отац два детета.

Потпредседник
Љубинко Ђурковић

Пуковник и члан Председништва ПОКС као нестраначка личност. Рођен 1962. године у Рашки. Завршио Војну академију и Генералштабну академију. Командовао битком за одбрану Кошара. Био комадант херојске 125 мтбр. Активни борац за права и афирмацију ратних ветерана и њихових породица. Ожењен отац троје деце.

Потпредседник
Верољуб Стевановић

 

Потпредседник, интернационални секретар 
Владимир Ђорђевић

Рођен у Београду 1973. године. Филмски продуцент, носилац највишег признања Америчке Куће Славних и амбасадор борилачких вештина. Власник продукцијске куће и центра за борење у Америци. Радио на више од 20 филмских, серијских и документарних остварења. Дугогодишњи председник Српске Народне Одбране у Чикагу, потпредседник црквене парохије у Мајамију и председник Српске Националне Лиге Америке. Са Јеленом има сина Лазара и ћерку Ану.

Директор
Славица Шкрбић

Рођена је 1980. године у Ваљеву. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду. Од 2011. године сертификовани службеник за јавне набавке. Радила је као помоћник директора ЈКП „Чистоћа“Нови Сад, руководилац службе јавних набавки у „Водоводу и канализацији“ Нови Сад и као правник у ОШ „Јован Дучић“ Петроварадин. Тренутно на мастер студијама. Члан ПОКС од оснивања. Говори енглески језик. Мајка двоје деце.

Генерални секретар
Доц. др Горан Иванчевић

Рођен је 1970. године. Доктор је политичких наука, објавио је више научних радова из политичких области. Од 2017. године је и доцент на Факултету за европске правно-политичке студије, Нови Сад. Тренутно врши функцију председника посланичке групе ПОКС у Скупштини АП Војводине. Говори руски језик. Ожењен је, отац троје деце.

Председник Надзорног одбора ПОКС
Владимир Попић

 

Члан Председништва
Мирко Јовић 

Рођен 1959. године у Земуну. Завршио класичну гимназију у Старој Пазови. Студирао економију у Београду. Завршио Академију за националну оријентацију при српској политичкој емиграцији. Приватни предузетник од 1984. године. Активно играо кошарку седамнаест сениорских сезона. Оснивач и председник културног клуба САВА. Оснивач и председник политичке партије Српска народна обнова( СНО) која је ми обновила и успоставила вишепартијску демократију у Србији. Приступање ПОКС-у сматра затварањем круга од 35. година и повратку кући. Отац четворо деце, ћерке и три сина. Деда двоје унучади.

Члан Председништва
Дејан Дамњановић

Рођен 1970. године, дипломирао на ФЛУ у Београду. Објавио седам књига од којих су одређен број социолошки есеји и друштвена критика. Има позицију шефа кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића (www.kabinetprincavladimira.org) . Течно говори енглески и француски језик. Отац једног детета.

Члан Председништва
Бранка Бежанов

Рођена у Новом Саду 1975. године. Диплому мастер економиста стекла је на Универзитету „Едуконс“ у Новом Саду. Успешно је окончала едукације пословног и дипломатског протокола, као и напредни и интернационални пословни и дипломатски протокол. Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци. Говори енглески језик.

Члан Председништва
Бранко Вукајловић

Рођен 1965. године у Ариљу. До 2012. године био приватни предузетник. Учесник на свим вишепартијским изборима од 1992. године. Одборник Скупштине општине Ариље у шест мандата (од 2000. до данас). Заменик председника Скупштине општине Ариље у два мандата (од 2004. до 2012. године). Тренутно обавља функцију заменика председника Општине Ариље у трећем мандату. Ожењен, отац двоје деце.

Члан Председништва
Дане Максимовић

Рођен у Бугојну 1984. године. Основну и средњу школу завршио је у Новом Саду и Бањој Луци. По занимању дипломирани економиста. Живи у Бањој Луци. Тренутно запослен у приватном сектору на пословима логистике. Ожењен, отац двоје деце.

 

Члан Председништва
Љубомир Станишић

Рођен је 1971. године. Завршио Гимназију „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду. По струци је дипломирани економиста. На Факултету техничких наука у Новом Саду завршио је мастер студије. Радио у приватном сектору и менаџменту ЈКП у Новом Саду. Одборник у Скупштини града Новог Сада. Један је од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Говори eнглески језик. Ожењен је, отац две ћерке.