Коалицијa „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Владимира Карађорђевића и Српски монархистички покрет предала је данас своју изборну листу од 250 кандидата за посланике, са 11206 оверених потписа грађана Републичкој изборној комисији.

– Нашу изборну листу чине искључиво странке које се залажу за обнову Краљевине Србије. Ми смо другачији од осталих и по томе што смо једини на чело листе ставили нестраначку личност, а не лидера странке. То је командант карауле Кошаре из 1999.године, који је свој патриотизам и храброст показао на делу, а не на речима – изјавио је председник ПОКС и носилац листе „За Краљевину Србију“, Жика Гојковић.

– Ја ни једну битку нисам изгубио, па нећу ни ову за обнову Краљевине Србије. Краљевину Србију ћемо обновити знањем, родољубљем и чашћу. Стабилност, углед, јединство и мир, потребнији су нам него икада. Ми који смо се борили за ову земљу то најбоље знамо – рекао је Љубинко Ђурковић, први на листи кандидата за посланике и командант карауле Кошаре 1999.године за време НАТО агресије.

– Изузетно нам значи подршка ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића. Први пут после седам деценија откад је нелегално и противправно срушена монархија, након осам векова њеног постојања, грађани могу да гласају за Краљевину Србију. Очекујемо подршку свих монархиста, јер смо успели да на нашој изборној листи објединимо странке, удружења грађана и угледне појединце  – изјавио је Дејан Дамњановић, председник Монархистичког фронта.